Recept med Kycklingfilé
Kycklingfilé i Cocosmjölk
Räcker till 4 personer

2st        Stora Kycklingfiléer (Ockelbomodell)
            Smör och Rapsolja till stekning
4st        Morrötter
1st        Gul lök
1st        Röd lök
200gr    Champinjoner
1st        Burk Cocosmjölk
1st        Buljongtärning, kyckling (ev. kycklingfond)
2msk     Tomatpuré
2st        Vitlöksklyftor
1tsk      Timjan
1tsk      Rosmarin
200gr    Broccoli
            Svartpeppar
            Salt
            ev. Majzena


Servera gärna med ris som du låter koka upp och svälla under tiden du tillagar kycklingen.

Börja med att steka kycklingfiléerna i smör och rapsolja i en stor stekpanna. Gör detta på låg värme så att köttet får en fin färg utan att bli torrt, tänk på att det tar en god stund innan de är genomstekta.

Rensa och skär under tiden upp alla utav grönsakerna i stora bitar. Använd en stekgryta och fräs morötterna, löken och broccolin mjukt i olja. Lägg mot slutet i champinjonerna och låt dem få färg.

Späd med cocosmjölken, buljongen, tomatpurén och kryddorna för att sedan låta grytan småputtra i väntan på att kycklingen blir genomstekt. Smaka av grytan med salt, peppar och eventuellt med lite majzena i vatten.

När kycklingen är genomstekt, snitta varje filé i centimetertjocka skivor, men inte helt igenom – filén ska hålla ihop.

Servera nu grytan och kycklingen tillsammans på ett uppvärmt serveringsfat, antigen på ett varsitt eller på samma.

Servera med ris och gärna nybakt bröd.

Smaklig måltid!