Mina recept
8st Kycklingklubbor (ockelbomodell)
1tsk Salt (gärna havssalt)
2krm Svartpeppar
250gr Zuccini
250gr Aubergine
1st Paprika
1st Stor röd lök
2 Vitlöksklyftor
175gr Grön Sparris
125gr Minimorötter
2dl Svarta oliver
50gr Fetaost
½ kruka Hackad färsk Salvia
2msk Olivolja
1tsk Havssalt
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg kycklingklubborna i en ugnssäker form och lämna plats över till grönsakerna. Krydda klubborna med salt och peppar för att sedan ugnssteka dem i 20-25min.
Ansa och skär under tiden zuccini, aubergine och paprika i bitar. Klyfta rödlöken, finhacka vitlök, ansa och skär sparrisen i 3 cm bitar och dela eventuellt morötterna i halvor. Blanda allt i en skål tillsammans med oliver, tärnad fetaost, salvia, olivolja och salt.
Tillsätt grönsaksblandningen till kycklingen och stek i ytterligare 20 min.
Servera direkt ur ugnsformen med kokt ris och sweet chilisås.
Smaklig måltid!