Mina recept


8st       Kycklingklubbor (ockelbomodell)
1tsk      Salt (gärna havssalt)
2krm     Svartpeppar
250gr    Zuccini
250gr    Aubergine
1st        Paprika
1st        Stor röd lök
2          Vitlöksklyftor
175gr    Grön Sparris
125gr    Minimorötter
2dl        Svarta oliver
50gr      Fetaost
½ kruka Hackad färsk Salvia
2msk     Olivolja
1tsk       Havssalt


Sätt ugnen på 225 grader.

Lägg kycklingklubborna i en ugnssäker form och lämna plats över till grönsakerna. Krydda klubborna med salt och peppar för att sedan ugnssteka dem i 20-25min.

Ansa och skär under tiden zuccini, aubergine och paprika i bitar. Klyfta rödlöken, finhacka vitlök, ansa och skär sparrisen i 3 cm bitar och dela eventuellt morötterna i halvor. Blanda allt i en skål tillsammans med oliver, tärnad fetaost, salvia, olivolja och salt.

Tillsätt grönsaksblandningen till kycklingen och stek i ytterligare 20 min.

Servera direkt ur ugnsformen med kokt ris och sweet chilisås.


Smaklig måltid!