Recept med Kycklinglever
500gr Kycklinglever
300gr Smör
2dl Grädde
5-6st Ansjovisfiléer
1st Knippe färsk timjan
2st Medelstora lökar
150gr Färska champinjoner
2-3st Vitlöksklyftor
Salt
Peppar
Hacka löken och dela champinjonerna i mindre bitar för att sedan steka dem tillsammans i smör.
Tag dem ur pannan och stek kycklinglevern i rikligt med smör, ca:250gram.
När levern är genomstekt blandar du i löken och svampen och steker tillsammans i ett par minuter.
Häll sedan blandningen i en matberedare och mixa tillsammans med grädde, vitlök, ansjovisfilé och timjan. Tillsätt resten av smöret, ca 50gr och smaka av med salt och peppar.
Häll upp smeten i form med lock, låt blandningen svalna och ställ sedan i kylskåpet.
Den lösa blandningen kommer nu att stelna.
Använd som vanlig pastej, ät den som paté, fyll champinjonhattar, bred på ostskivor eller stekta baconskivor.