Recept med Lårfilé
900gr Lårfilé
Marinad:
1st Rivet skav av Citron
3msk Pressad Citron
1dl Japansk Soya
0,5dl Olivolja
3st Pressade Vitlöksklyftor
1,5tsk Grovmalen Svartpeppar
Risonisallad:
1,5st Paket Risoni (Barilla, á 500gr)
2st Röda Paprikor
3st Salladslökar
2st Askar Cocktailtomater
1st Paket grekisk Fetaost
Basilikaolja:
1st Stor kruka Basilika
1dl Olivolja
2st Pressade Vitlöksklyftor
ca 1tsk Salt
Peppar
Blanda ingredienserna till marinaden och lägg köttet i den. Låt det gärna ligga kylt i ett dygn innan tillagning och har du inte tillgång till grill går det lika bra att grilla på galler i ugn.
Risonisalladen passar utmärkt till och är inte alls omständlig att tillaga:
Börja med att koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull för att sedan koka risonin i 11min, rör om då och då.
Medans risonin kokar, ansa och tärna paprikan, skiva salladslöken tunt, halvera tomaterna och smula fetaosten fint.
Basilikaoljan gör du genom att först mixa basilikabladen och sedan blanda dem med oljan, vitlöken, salt och peppar.
När risonin är klar blandar du i grönsakerna, fetaosten och basilikaoljan till en sallad.
Smaklig måltid!