|
|
|
|
|
8st Kycklingklubbor (ockelbomodell) 1tsk Salt (gärna havssalt) 2krm Svartpeppar 250gr Zuccini 250gr Aubergine 1st Paprika 1st Stor röd lök 2 Vitlöksklyftor 175gr Grön Sparris 125gr Minimorötter 2dl Svarta oliver 50gr Fetaost ½ kruka Hackad färsk Salvia 2msk Olivolja 1tsk Havssalt
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg kycklingklubborna i en ugnssäker form och lämna plats över till grönsakerna. Krydda klubborna med salt och peppar för att sedan ugnssteka dem i 20-25min.
Ansa och skär under tiden zuccini, aubergine och paprika i bitar. Klyfta rödlöken, finhacka vitlök, ansa och skär sparrisen i 3 cm bitar och dela eventuellt morötterna i halvor. Blanda allt i en skål tillsammans med oliver, tärnad fetaost, salvia, olivolja och salt.
Tillsätt grönsaksblandningen till kycklingen och stek i ytterligare 20 min.
Servera direkt ur ugnsformen med kokt ris och sweet chilisås.
Smaklig måltid!
|
|
|