|
|
|
|
|
900gr Lårfilé
Marinad: 1st Rivet skav av Citron 3msk Pressad Citron 1dl Japansk Soya 0,5dl Olivolja 3st Pressade Vitlöksklyftor 1,5tsk Grovmalen Svartpeppar
Risonisallad: 1,5st Paket Risoni (Barilla, á 500gr) 2st Röda Paprikor 3st Salladslökar 2st Askar Cocktailtomater 1st Paket grekisk Fetaost
Basilikaolja: 1st Stor kruka Basilika 1dl Olivolja 2st Pressade Vitlöksklyftor ca 1tsk Salt Peppar
Blanda ingredienserna till marinaden och lägg köttet i den. Låt det gärna ligga kylt i ett dygn innan tillagning och har du inte tillgång till grill går det lika bra att grilla på galler i ugn.
Risonisalladen passar utmärkt till och är inte alls omständlig att tillaga:
Börja med att koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull för att sedan koka risonin i 11min, rör om då och då.
Medans risonin kokar, ansa och tärna paprikan, skiva salladslöken tunt, halvera tomaterna och smula fetaosten fint.
Basilikaoljan gör du genom att först mixa basilikabladen och sedan blanda dem med oljan, vitlöken, salt och peppar.
När risonin är klar blandar du i grönsakerna, fetaosten och basilikaoljan till en sallad.
Smaklig måltid!
|
|
|