Recept med Lårfilé
Grillad lårfilé med Risonisallad
Räcker till 10 personer

900gr    Lårfilé

Marinad:
1st        Rivet skav av Citron
3msk     Pressad Citron
1dl        Japansk Soya
0,5dl     Olivolja
3st        Pressade Vitlöksklyftor
1,5tsk    Grovmalen Svartpeppar

Risonisallad:
1,5st      Paket Risoni (Barilla, á 500gr)
2st         Röda Paprikor
3st         Salladslökar
2st         Askar Cocktailtomater
1st         Paket grekisk Fetaost

Basilikaolja:
1st         Stor kruka Basilika
1dl          Olivolja
2st          Pressade Vitlöksklyftor
ca 1tsk    Salt
              Peppar

Blanda ingredienserna till marinaden och lägg köttet i den. Låt det gärna ligga kylt i ett dygn innan tillagning och har du inte tillgång till grill går det lika bra att grilla på galler i ugn.

Risonisalladen passar utmärkt till och är inte alls omständlig att tillaga:

Börja med att koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull för att sedan koka risonin i 11min, rör om då och då.

Medans risonin kokar, ansa och tärna paprikan, skiva salladslöken tunt, halvera tomaterna och smula fetaosten fint.

Basilikaoljan gör du genom att först mixa basilikabladen och sedan blanda dem med oljan, vitlöken, salt och peppar.

När risonin är klar blandar du i grönsakerna, fetaosten och basilikaoljan till en sallad.

Smaklig måltid!