Recept med Kycklinglever
Evas Kycklinglevermoussé/Leverpastej
Räcker till Många

500gr    Kycklinglever
300gr    Smör
2dl        Grädde
5-6st     Ansjovisfiléer
1st        Knippe färsk timjan
2st        Medelstora lökar
150gr    Färska champinjoner
2-3st     Vitlöksklyftor
            Salt
            Peppar

Hacka löken och dela champinjonerna i mindre bitar för att sedan steka dem tillsammans i smör.

Tag dem ur pannan och stek kycklinglevern i rikligt med smör, ca:250gram.

När levern är genomstekt blandar du i löken och svampen och steker tillsammans i ett par minuter.

Häll sedan blandningen i en matberedare och mixa tillsammans med grädde, vitlök, ansjovisfilé och timjan. Tillsätt resten av smöret, ca 50gr och smaka av med salt och peppar.

Häll upp smeten i form med lock, låt blandningen svalna och ställ sedan i kylskåpet.
 
Den lösa blandningen kommer nu att stelna.

Använd som vanlig pastej, ät den som paté, fyll champinjonhattar, bred på ostskivor eller stekta baconskivor.