|
|
|
|
|
500gr Kycklinglever 300gr Smör 2dl Grädde 5-6st Ansjovisfiléer 1st Knippe färsk timjan 2st Medelstora lökar 150gr Färska champinjoner 2-3st Vitlöksklyftor Salt Peppar
Hacka löken och dela champinjonerna i mindre bitar för att sedan steka dem tillsammans i smör.
Tag dem ur pannan och stek kycklinglevern i rikligt med smör, ca:250gram.
När levern är genomstekt blandar du i löken och svampen och steker tillsammans i ett par minuter.
Häll sedan blandningen i en matberedare och mixa tillsammans med grädde, vitlök, ansjovisfilé och timjan. Tillsätt resten av smöret, ca 50gr och smaka av med salt och peppar.
Häll upp smeten i form med lock, låt blandningen svalna och ställ sedan i kylskåpet. Den lösa blandningen kommer nu att stelna.
Använd som vanlig pastej, ät den som paté, fyll champinjonhattar, bred på ostskivor eller stekta baconskivor.
|
|
|